COPD, longrevalidatie

COPD, longrevalidatie

Fysiotherapie De Zorgmolen: COPD, longrevalidatie

COPD is een aandoening die veel voorkomt en het ademen lastig maakt. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD kunnen last hebben van beperkt inspanningsvermogen, benauwdheid en/of slijmvorming. Het is belangrijk om de symptomen van COPD te begrijpen en te weten hoe het behandeld kan worden.

 

COPD niet alleen longaandoening

COPD is niet alleen een aandoening van de longen. Het is een systeemziekte die ook kan leiden tot spierzwakte, vooral als u medicatie gebruikt. Fysiotherapie kan u helpen om, ondanks uw beperkingen, uw functieniveau te vergroten en uw ademhaling te verbeteren. Fysiotherapie kan ook technieken aanleren om slijm te klaren en u helpen bij het aanpassen van een gezonde levensstijl.

Bij fysiotherapie ligt de focus op het versterken van uw longen en ademhalingsspieren, zodat u uw dagelijkse activiteiten gemakkelijker kunt uitvoeren. De therapeut kan u helpen bij het ontwikkelen van een trainingsprogramma dat speciaal is ontworpen om uw longcapaciteit en algemene conditie te verbeteren.

 

De hulp van Fysiotherapie met COPD

Ook kan fysiotherapie helpen bij het aanleren van technieken om slijm te klaren. Het klaren van slijm kan moeilijk zijn, maar door middel van specifieke ademhalingstechnieken kan het proces worden vergemakkelijkt.

Het aanpassen van uw levensstijl kan ook een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling van COPD. Wij kunnen u hierbij ondersteunen en adviseren.

 

Kijken naar de verschillende fysio mogelijkheden

Kortom, als u COPD heeft, is het belangrijk om te begrijpen dat het niet alleen om uw longen gaat. Het is een systeemziekte die uw algehele gezondheid kan beïnvloeden. Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van uw ademhaling, het vergroten van uw functieniveau en het aanleren van technieken om slijm te klaren. Wij, Fysiotherapie De Zorgmolen, kijken graag met u mee welke behandeling het meest geschikt is.

www.chronischzorgnet.nl
www.longfonds.nl

Fysiotherapie De Zorgmolen
Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 615 99 66 
fysiodezorgmolen@gmail.com

Klik hier voor locatie & route

Copyright © 2024 Fysiotherapie De Zorgmolen. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring
Ontwerp: MaxiGraphx