Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie

Fysiotherapie De Zorgmolen: ontspanningstherapie

Veel mensen hebben last van spanning of stress gerelateerde klachten, die zowel fysieke als mentale oorzaken kunnen hebben. Fysiotherapie en lichaamsbewustwording kunnen een effectieve behandeling zijn om deze klachten te verminderen.

 

De werking van ontspanningstherapie

Fysiotherapie en lichaamsbewustwording zijn gericht op ontspanning. Het doel is om uw bewustzijn van uw lichaam te vergroten en te leren hoe u uw lichaam kunt ontspannen. Deze vorm van fysiotherapie is geschikt voor mensen met verschillende klachten, zoals spanningshoofdpijn, nek- en rugklachten, chronische pijn en vermoeidheid.

 

Verschillende technieken

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en lichaamsbewustwordingsoefeningen. Door middel van deze technieken leert u uw lichaam en geest te ontspannen en uw ademhaling te reguleren. Dit kan helpen om uw hartslag te verlagen, uw bloeddruk te verminderen en uw spieren te ontspannen.

 

Ontspanningstherapie en depressie

Fysiotherapie en lichaamsbewustwording richten zich op het verbeteren van uw algehele welzijn. Dit betekent dat de behandeling zich niet alleen richt op de specifieke klacht, maar ook op uw levensstijl en dagelijkse activiteiten.

Als u last heeft van psychosomatische klachten, zoals angst of depressie, kan fysiotherapie en lichaamsbewustwording ook een effectieve behandeling zijn. Door middel van deze therapie leert u uw lichaam en geest beter te begrijpen en te beheersen, waardoor u beter om kunt gaan met uw emoties.

 

Neem contact op

Kortom, fysiotherapie en lichaamsbewustwording kunnen een effectieve behandeling zijn voor mensen met spanning- of stress gerelateerde klachten. Door middel van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en lichaamsbewustwordingsoefeningen leert u uw lichaam en geest te ontspannen en uw klachten te verminderen. Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.

Fysiotherapie De Zorgmolen
Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 615 99 66 
fysiodezorgmolen@gmail.com

Klik hier voor locatie & route

Copyright © 2024 Fysiotherapie De Zorgmolen. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring
Ontwerp: MaxiGraphx