Register (master) manuele therapie

Register (master) manuele therapie

Fysiotherapie De Zorgmolen: register (master) manuele therapie

Manuele therapie is een behandelmethode die gericht is op het verbeteren van de gewrichtsfunctie en het optimaliseren van de houding en bewegingen van het lichaam. Hierbij maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke technieken die gericht zijn op het behandelen van de gewrichten.

 

Het doel van manuele therapie

Het doel van manuele therapie is tweeledig: enerzijds is het gericht op het verbeteren van de gewrichtsfunctie en anderzijds is het gericht op het optimaliseren van de houding en bewegingen van het lichaam. Dit kan worden bereikt door het gebruik van verschillende technieken die worden toegepast op de gewrichten.

 

Het effect van manuele therapie

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Zo kun je na de behandeling een verbetering van de bewegingsvrijheid ervaren en een afname van pijnklachten. Daarnaast kan het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaan uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

De behandeling

Tijdens een behandeling zal de manueel therapeut eerst een uitgebreide screening en lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen welke technieken het meest geschikt zijn voor de klachten. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de mate van beweeglijkheid van de gewrichten en de houding van het lichaam.

Vervolgens zal de manueel therapeut specifieke technieken toepassen op de gewrichten om deze weer soepeler te maken en de bewegingsvrijheid te verbeteren. Hierbij kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van manipulatie- of mobilisatietechnieken, waarbij met zachte druk of bewegingen de gewrichten worden gemanipuleerd.

Daarnaast kan de manueel therapeut ook oefeningen voorschrijven die gericht zijn op het verbeteren van de houding en bewegingen van het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit stabiliteitsoefeningen of gerichte rek- en strekoefeningen.

 

De klachten

Manuele therapie kan worden toegepast bij verschillende klachten, zoals nek- en rugklachten, hoofdpijn en schouderklachten. Ook kan het worden ingezet bij aandoeningen zoals artrose, hernia en whiplash.

Als je klachten hebt die gerelateerd zijn aan het bewegingsapparaat kan je contact opnemen met fysiotherapie De Zorgmolen. Deze kan een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren en je helpen bij het verminderen van de klachten en het verbeteren van de gewrichtsfunctie en houding. 

 

Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:
www.naomt.nl 
www.nvmt.nl

Fysiotherapie De Zorgmolen
Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 615 99 66 
fysiodezorgmolen@gmail.com

Klik hier voor locatie & route

Copyright © 2024 Fysiotherapie De Zorgmolen. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring
Ontwerp: MaxiGraphx