ZwangerFit

ZwangerFit

Fysiotherapie De Zorgmolen: ZwangerFit®

De perfecte cursus voor zwangere vrouwen die fit willen blijven

Zwanger zijn is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Naast de vele veranderingen die het lichaam ondergaat, is het belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te blijven. Een goede voorbereiding op de bevalling en een snel herstel daarna zijn essentieel. De ZwangerFit® cursus is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen die hun gezondheid en welzijn serieus nemen.

 

Wat is ZwangerFit®?

ZwangerFit® is een cursus die zich richt op het actief blijven tijdens de zwangerschap, een optimale voorbereiding op de bevalling en het zo goed mogelijk herstellen na de bevalling. De cursus is eigentijds en bestaat uit twee delen: een actief en een coachingsgedeelte.

In het actieve deel wordt er gewerkt aan de conditie, kracht en coördinatie van het lichaam. Hierbij wordt rekening gehouden met de veranderingen die het lichaam doormaakt tijdens de zwangerschap. Het coachingsdeel is gericht op onderwerpen als stabiliteit van de onderrug, bekken en bekkenbodem, ademhaling, ontspanning en het verloop van de bevalling.

 

Voor wie is ZwangerFit®?

ZwangerFit® is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen die fit willen blijven tijdens de zwangerschap en een optimale voorbereiding willen treffen voor de bevalling. Daarnaast is het ook geschikt voor vrouwen die na de bevalling snel willen herstellen en hun lichaam weer in goede conditie willen brengen. Zwangere vrouwen kunnen meedoen vanaf het moment dat ze 8 weken zwanger zijn. Na de bevalling kan er weer gestart worden met ZwangerFit® tussen 4 en 6 weken tot 9 maanden na de bevalling.

 

Waarom ZwangerFit®?

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor ZwangerFit®. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

1. Fysiek fit blijven tijdens de zwangerschap Zwanger zijn is geen excuus om niet meer te sporten of te bewegen. Sterker nog, het is belangrijk om actief te blijven. ZwangerFit® biedt een veilige manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap.

2. Optimaal voorbereid zijn op de bevalling Een goede voorbereiding op de bevalling kan veel stress en angst wegnemen. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan het verloop van de bevalling en worden er technieken geleerd om ermee om te gaan.

3. Sneller herstel na de bevalling Na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Met ZwangerFit® wordt het herstelproces versneld en worden vrouwen geholpen om weer in goede conditie te komen.

4. Gegevens door professionals ZwangerFit® is ontwikkeld door de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre-en postpartum gezondheidszorg) en alleen toegankelijk voor fysiotherapeuten die de geregistreerde NVFB-ZwangerFit® opleiding hebben gevolgd.

 

Wanneer zijn de lessen?

De lessen vinden wekelijks plaats op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Deze lessen worden gegeven door Yvon Muilwijk in Gezondheidscentrum De Zorgmolen.

 

Waar kun je terecht voor meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de cursus ZwangerFit®? Dan kun je contact opnemen met Yvon Muilwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 078 615 99 66. Zij kan je alles vertellen over de cursus en eventuele vragen beantwoorden.

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Door te kiezen voor de cursus ZwangerFit® geef je niet alleen jezelf, maar ook je baby de beste start. Je zult je tijdens je zwangerschap beter voelen doordat je aan je conditie, kracht en coördinatie werkt en daardoor beter voorbereid bent op de bevalling.

Fysiotherapie De Zorgmolen
Poldermolen 2
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 615 99 66 
fysiodezorgmolen@gmail.com

Klik hier voor locatie & route

Copyright © 2024 Fysiotherapie De Zorgmolen. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring
Ontwerp: MaxiGraphx